Pomoc Ofiarom Powodzi

Stowarzyszenie Polsko-Kanadyjskie (PCA) pragnie dołączyć do zorganizowanej pomocy ofiarom niedawnej powodzi. Pragniemy aby ta pomoc dotarła do rzeczywiście potrzebujących. Stowarzyszenie przekaże więc dotację finansową w wysokości $3,000 dla The Calgary Foundation, która utworzyła specjalny fundusz pod nazwą „ the Flood Rebuilding Fund” oraz dotację finansową $2,000 dla Calgary Food Bank. Dalsze wydatki na po-powodziową pomoc nasza organizacja może uchwalić w czasie wrześniowego zebrania.
     Oferujemy także pomoc dla osób naszego środowiska polonijnego, które ucierpiały w czasie powodzi. Stowarzyszenie Polsko-Kanadyjskie zachęca członków polskiej społeczności w Calgary, którzy ucierpieli wskutek powodzi, aby skontaktowali się z zarządem PCA w sprawie uzyskania ewentualnej doraźnej pomocy finansowej lub innej.  Wnioski, które napłyną do zarządu zostaną rozpatrzone indywidualnie pod kątem potrzeb oraz środków jakimi będzie dysponowac Stowarzysznie .
   Prosimy dzwonić w tej sprawie pod numer 403-291-3757   lub wysłać e-mail do  info@dompolski.ca